Åh så gott det är med lakrits! Och den här kladdkakan är dessutom glutenfri!
Glutenfri kladdkaka med lakrits
2 ekologiska ägg
135 g strösocker (1,5 dl)
180 g farinsocker (2 dl)
75 g mjukt smör
150 g bovetemjöl (2,5 dl)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk kakao
1 msk lakritspulver
1 nypa salt
45 g matolja (0,5 dl)
Gör så här
1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
3. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd ihop med äggsmeten. Vänd sist ner rapsoljan.
5. Smörj och mjöla en form (24 cm) och häll i smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt stå till dagen efter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt stå till dagen efter.
8. Pudra med florsocker och servera med mosade hallon och vaniljglass!
Med varma hälsningar
Peter