Glutenfri kladdkaka med chokladkolatäcke. Strö över lite flingsalt för att bryta av det söta.
Glutenfri kladdkaka med kolatäcke
Kladdkaka
2 ekologiska ägg
135 g strösocker (1,5 dl)
180 g farinsocker (2 dl)
75 g mjukt smör
150 g bovetemjöl (2,5 dl)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
45 g matolja (0,5 dl)
Chokladkola
200 g ekologisk vispgrädde (2 dl)
200 g strösocker (2 dl)
280 g ljus sirap (2 dl)
1 msk kakao
Gör så här
1. Kladdkaka: Värm ugnen till 150 grader varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
3. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd ihop med äggsmeten. Vänd sist ner rapsoljan.
5. Smörj och mjöla en form (24 cm) och häll i smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt stå till dagen efter.
7. Chokladkola: Koka upp ingredienserna till chokladkolan i en vid kastrull. Koka till 116 grader och häll kolan över kladdkakan. Toppa med flingsalt.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt stå till dagen efter.
7. Chokladkola: Koka upp ingredienserna till chokladkolan i en vid kastrull. Koka till 116 grader och häll kolan över kladdkakan. Toppa med flingsalt.
Med varma hälsningar
Peter