I slutet av sommaren fick jag äran att göra en våningstårta till ett bröllop. Tårtan var glutenfri och laktosfri och fylld med en jordgubbs-och rabarberkompott, vit chokladkräm och klädd med vispad grädde. Tårtan dekorerades sedan med färska rosa rosor. Jag är så nöjd med den här tårtan, så vacker och elegant och stilren. Precis sådana tårtor jag gillar att göra.
Närbild.
Sen är det såklart inte alltid det blir som man tänkt sig… Detta är sista bilden på tårtan innan den ställs in i kylen. Ni förstår säkert vad som hände efter det. Jag var som tur på plats och i slutändan var det ingen våningstårta längre, utan tre enkla tårtor och en liten tvåvåningstårta.
Varför hände detta kanske ni undrar?
Min teori är att de glutenfria bottnarna bidrog till att tårtan inte klarade trycket, då gluten är som ”bindeämnet” i bakverket. Tar vi bort detta finns det knappt något som håller ihop bakverket. Som tur var smakade tårtan fantastiskt, vilket jag tror i det stora hela är det viktigaste.
Med varma hälsningar
Peter