Cookies är en av mina favoritkakor! Dessa är ett måste lagom till jul, med juliga smaker som ingefära, kanel, nejlika och sedan den fantastiska chokladen förstås. Ett måste på mitt adventsmys!
Gingerbread cookies – 30 st.
100 g mjukt smör
180 g farinsocker (2 dl)
60 g råsocker (0,75 dl)
1 ekologiskt ägg
180-240 g vetemjöl (3-4 dl)
1 krm vaniljpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 tsk malen ingefära
1,5 tsk riven färsk ingefära
1,5 msk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad
Gör så här
1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.
2. Vispa smör, farinsocker och råsocker krämigt. Rör ner ägget.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Knåda in den hackade chokladen.
4. Rulla degen till en längd och dela den i 30 bitar. Forma bitarna till bollar och lägg dem på en plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de får en fin brun färg.
Med varma hälsningar
Peter