Det mest vanliga godiset i lösviktsdisken, eller hur? Visste ni att man kan göra geléhallon själv och att det är ganska enkelt? Det kanske tar lite tid, men det är det definitivt värt för att få fram den äkta hallonsmaken! Använd formar i silikon när du gör dessa. Jag använder mig av formar från PUFZ, som gör det enkelt att få ur godiset och det får även ett fint utseende.
TIPS: Låt geléhallonen stelna mellan 24-48 timmar i formen innan de tas ut. Har du en hjärtform i silikon passar detta recept även bra att göra Geléhjärtan av till Alla Hjärtans Dag.
Geléhallon
2 1/2 dl strösocker (250 g)
1 dl vatten
1/2 dl glykossirap (75 g)
225 g frysta hallon
12 gelatinblad
1 tsk citronsyra
strösocker att rulla geléhallonen i
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Koka strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull till 150 grader. Värm under tiden hallonen i en kastrull och mixa till en puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
3. Tillsätt purén till sockerlösningen och värm upp på nytt till 125 grader.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt tillsammans med citronsyran i kastrullen. Rör om väl.
5. Häll upp hallonsmeten i formar och låt stå i rumstemperatur i c:a 2 dygn.
6. Rulla hallonen i strösocker!
Med varma hälsningar
Peter
Hejsan! Så massa goda recept. 🙏🏻Verkar jättegott med hemgjorda geléhallon. Funderar på om man behöver smörja formen med olja el liknande?
Hej Malin,
Om du använder en silikonform behöver du inte smörja formen, hallon lossnar superenkelt😊
Hälsningar
Peter