På mitt jobb har vi en fantastisk kokerska som både lagar maten och bakar bröd, så vi har nygräddat bröd till exempelvis veckans soppa. Hon gör dessutom ett fantastisk fröknäcke med flingsalt på! Det har inspirerat mig till att göra mitt egna fröknäcke! Knaprigt och toppat med flingsalt!
Fröknäcke
3 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl olivolja
2 dl varmt vatten
flingsalt
Gör så här
1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.
2. Blanda majsmjöl, solrosfrön, linfrön och pumpakärnor i en skål. Tillsätt kokande varmt vatten och olivolja och blanda. Låt degen svälla i skålen under plastfolie i c:a 30 minuter.
3. Lägg halva delen av degen på bakplåtspapper, platta degen något och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla degen så tunt det går. Gör samma sak med andra delen av degen.
4. Skär ev. till rutor med kniv eller pizzaskärare eller låt vara. Strö flingsalt ovanpå och grädda i ugnen i 20-30 minuter eller tills knäcket är hårt.
5. Servera knäcket med smör och en god ost!
Med varma hälsningar
Peter
lucia | peterbakar.se
[…] Lucia är kommen och här kommer även ett trevligt recept till jul. Kommer ni ihåg mitt fröknäcke? Det är med i SN:s julbilaga som kom i början på december. Receptet hittar ni HÄR! […]