Happy Halloween! Är alltid lite sent ute men dessa bakade jag i veckan och de skulle ha följt med till jobbet om jag inte var så glömsk så jag glömde dem… Men jag bakade dessa för ett par år sedan och då hamnade dem på The FeedFeeds hemsida! Riktigt skoj!
Den här gången har jag bakat dem på fransk maräng. Går lite fortare och de blir mer spröda.
Franska marängspöken
30-40 st.
2 ekologiska äggvitor
1 1/2 dl strösocker (150 g)
1/2 msk citronsaft
lite smält choklad eller svart pastafärg till dekor
1. Värm ugnen till 100 grader varmluft.
2. Vispa äggvitorna och citronsaften till ett hårt skum i en rostfri skål. Tillsätt lite av strösockret i taget och vispa till en fast maräng (man kunna vända skålen över huvudet).
3. Fyll en spritspåse med maräng och spritsa små toppar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda marängspökena i mitten av ugnen i 60-90 minuter tills marängen är torr (undvik att marängen får färg). Låt marängspökena torka i ugnen till dagen efter. Dekorera ev. med lite smält choklad eller svart pastafärg.
Med läskiga hälsningar
Peter