Mina klassiska Kolasnittar fylld med härlig seg Dumlekola – så gott! Inte nog med att kakorna var sega sedan innan, nu blev de ännu mer sega och goda! De gick verkligen hem här hemma, så passa på att göra dubbel sats!
Dumlesnittar
30 kakor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker (100 g)
2 msk ljus sirap
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa flingsalt
200 g Dumlekola
1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme.
2. Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt sirapen och vaniljpulvret.
3. Blanda bikarbonat och vetemjöl i en skål och rör ner i smeten tillsammans med saltet.
4. Forma degen till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner Dumlekolor i mitten av längderna.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10 minuter. Skär längderna diagonalt till snittar medan de är varma. Låt sedan svalna.
Med varma hälsningar
Peter