Hur får man en god kaka ännu godare? Jo man trycker ner lite godis i den! Sockerchock deluxe – MEN så god! Låt Noblessen smälta ner på kakan när den kommer ut ur ugnen. Jag älskar att äta dessa när de fortfarande är lite ljumna så dumlekolan rinner ut ur kakan.
Dumlekakor
20 kakor
200 g mjukt smör
1 dl strösocker (100 g)
1 tsk ekologiskt vaniljextrakt
3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
20 Dumlekolor
20 Noblesse-plattor
1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme.
2. Vispa smör, strösocker och vaniljextrakt ljust och fluffigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och flingsalt i en skål. Vänd ner till smörblandningen.
4. Rulla degen till en längd och dela den i 20 bitar. Rulla bitarna till bollar.
5. Fördela 20 muffinsformar på en plåt. Lägg en boll i varje form och tryck ner en Dumle i varje boll.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut kakorna och lägg en Noblesse-platta på varje kaka, som får smälta ner över kakan. Låt kakorna svalna.
Med varma hälsningar
Peter