Jag tröttnar aldrig på Cookies! I dessa Chokladcookies har jag gömt en Dumlekola och blandat i lite minimarshmallows! Härligt sega och fantastiskt goda kakor!
Dumlefyllda chokladcookies
20 cookies
125 g smör
2 1/2 dl farinsocker (200 g)
1 dl strösocker (100 g)
2 msk mörk sirap
2 tsk ekologiskt vaniljextrakt
1 ekologiskt ägg
4 dl vetemjöl (240 g)
3/4 dl ekologisk kakao (30 g)
1/4 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
100 g mörka chokladknappar
2 nävar minimarshmallows (c:a 50 g)
20 dumlekolor
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
3. Tillsätt mörk sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt försiktigt chokladknapparna och minimarshmallowsen till smeten (spara lite till dekoration).
5. Forma degen till 20 jämnstora bollar och tryck in en dumlekola i varje boll. Rulla om bollarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit några chokladknappar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Tryck dit några minimarshmallows direkt när kakorna kommer ut från ugnen. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
Med varma hälsningar
Peter