Åh vad gott det är med chokladbollar! Ännu godare är det att trycka i en halv Dumle varje! Försvinnande gott! Havregrynen kan bytas ut till glutenfria havregryn, observera att dumlekolan från Fazer INTE är glutenfri utan kan innehålla spår av vete.
Dumlebollar – c:a 20 st.
100 g kallt smör
1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 nypa flingsalt
3 msk kakao
1/2 dl oboypulver
4-5 dl havregryn eller glutenfria havregryn
1/2 dl kallt kaffe
10 dumlekolor
kokos att rulla bollarna i
Gör så här
1. Kör smör, strösocker, vaniljpulver, flingsalt, kakao och oboypulver i en matberedare. Tillsätt havregryn och kaffe.
2. Halvera dumlekolorna. Forma smeten till bollar och tryck in en dumlekola i varje. Rulla dem i kokos.
3. Servera rumstempererade.
Med varma hälsningar
Peter