[ Samarbete med Smakbox ]
Inlägget innehåller varuprover från Törsleff och Gille Sju Sorters Kakor.
I Smakbox BJUDNING fick jag en burk Dulce de Leche från Törsleff och ett paket kardemummakakor från Gille Sju Sorters Kakor. Dessa ville jag göra en pannacottapaj av, med en fyllning som smakar kola och en knastrig botten av kardemummakakor. Receptet är enkelt, med få ingredienser och det enda du behöver är en matberedare och en spis + ett kylskåp såklart.
Dulce de Leche-pannacottapaj
PAJBOTTEN
160 g Mummakakor från Gille Sju Sorters Kakor
75 g kallt smör
DULCE DE LECHE-PANNACOTTA
1 burk Dulce de Leche från Törsleffs (397 g)
3 gelatinblad
5 dl ekologisk vispgrädde (500 g)
1/2 dl strösocker (50 g)
1. PAJBOTTEN. Mixa mummakakorna fint i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa samman. Tryck ut blandningen jämnt i en bakform (á 24 cm i diameter) med löstagbar kant, där bottnen är klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp.
2. DULCE DE LECHE-PANNACOTTA. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i 5 minuter.
3. Värm upp Dulce de Lechen tillsammans med vispgrädde och strösocker, det ska vara på gränsen till att det kokar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen. Låt svalna till rumstemperatur innan du häller gräddblandningen över pajbottnen. Låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.
Med varma hälsningar
Peter