Pampas Deli kontaktade mig, efter att ha sett mina bilder på Instagram. De erbjöd mig att testa deras produkter och självklart tackade jag ja! Nu har jag några burkar äkta argentisk Dulce de Leche hemma – en mjölkkolakräm. Supergod och måste såklart testa den i min bakning. Jag börjar enkelt och testar att använda Dulce de Leche – baking i chocolate chip cookies. Fyllda cookies helt enkelt, och det blev jättegott! Kakorna blev härligt sega och när man kommer till mitten möts man av en kolakräm som smälter i munnen!
Dulce de Leche cookies – 24 st.
100 g mjukt smör
160 g ljust muscovadoråsocker (2 dl)
100 g strösocker (1 dl)
1 ekologiskt ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad (55%)
Dulche de Leche
Gör så här
1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.
2. Vispa smör, muscovadoråsocker och strösocker krämigt. Vispa ner ägget.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Använd händerna för att få ihop smeten till en stabil deg. Knåda in den hackade chokladen.
4. Forma degen till 24 bollar. Gör en grop i varje boll och fyll med en liten klick Dulce de Leche. ”Stäng” bollarna och forma till nya bollar så krämen håller sig inne. Platta till och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills kakorna är gyllene. Låt svalna.
Med varma hälsningar
Peter
vanilla cookie dough ice cream – Peter bakar
[…] kakdeg (Recept på kakdeg hittar du HÄR!) […]