I april kom det digitala matmagasinet GF Glutenfri Matglädje hem till mig och gjorde ett reportage om hur man får glutenfria bakverk att se vackra ut! Känner mig ärad att få delta i reportaget och jag bjöd på Minimarängpajer, en Somrig bärtårta och Dadelbollar: allt glutenfritt såklart!
Dadelbollar – 15-20 st.
130 g neutrala cashewnötter (2 dl)
12 – 15 urkärnade färska dadlar (gärna ekologiska)
2 tsk ekologisk honung
2 krm vaniljpulver
20 g kakao (0,5 dl)
kokos och frystorkade jordgubbaratt rulla bollarna i
Gör så här
1. Mixa cashewnötterna i en matberedare fint.
2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
3. Forma smeten till små bollar och rulla dem i kokos och frystorkade jordgubbar.
4. Servera dadelbollarna kylda. Låt det smaka!
Med varma hälsningar
Peter