[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Alla hjärtans dag närmar sig. Dagarna sveper snabbt förbi och ibland är det svårt att hinna med all planering när det kommer till den man vill uppvakta lite extra. Därför kommer här ett tips till alla som inte har gott om tid att stå i köket hela dagen: en chokladpannacotta toppad med färska hallon och mynta. En dessert du enkelt kan göra i förväg och ta fram när rätt tillfälle kommer. Med den Ljusa Ekologiska Bakchokladen från Khoisan Tea får du en len och fin smak av choklad utan onödiga tillsatser. För att även göra pannacotta fri från gelatin har jag använt Khoisan Teas Agar Agar som är ett vegetabiliskt geleringsmedel gjord på alger.
Chokladpannacotta
2 portioner
2 1/2 dl ekologisk vispgrädde (250 g)
1/2 tsk Khoisan Tea Agar Agar
1 krm Khoisan Tea ekologiskt Vaniljpulver
50 g Khoisan Tea ekologisk ljus Bakchoklad
1 nypa flingsalt
färska hallon och mynta till garnering
1. Sjud upp grädden tillsammans med Agar Agar och Vaniljpulver i 5 minuter i en kastrull. Tag kastrullen från plattan.
2. Hacka chokladen fint och låt smälta ner i gräddblandningen tillsammans med saltet. Rör samman tills chokladen smält. Låt svalna innan du häller upp pannacottan i portionsglas eller skålar och låt sätta sig i kylen 1 timme.
3. Dekorera med färska hallon och mynta.
Med varma hälsningar
Peter