Chokladkolasnittarna är en variant på mina kolasnittar. Härligt sega i mitten, knapriga i kanterna och en god chokladkolasmak!
Chokladkolasnittar
30 kakor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker (100 g)
2 msk mörk sirap
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl (120 g)
2 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa flingsalt
1. Värm ugnen till 200 grader över- och undervärme.
2. Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt sirapen och vaniljpulvret.
3. Blanda bikarbonat, kakao och vetemjöl i en skål och rör ner i smeten tillsammans med saltet.
4. Forma degen till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till längderna med en gaffel för ett fint mönster.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10 minuter. Skär längderna diagonalt till snittar medan de är varma. Låt sedan svalna.
Med varma hälsningar
Peter