[ Samarbete med Smakbox och BUBS Godis ]
Halloween närmar sig och varför inte bjuda på lite söta bakverk tillsammans med alla spöken och zombies? BUBS Godis finns i olika smaker och är Fairtrade-certifierade. De är dessutom fria från palmolja, gelatin och AZO-färger. Denna gång har jag använt mig av Hallonskallarna som fick bli en frosting på mina saftiga chokladcupcakes.
Chokladcupcakes med HallonBUBS-frosting
12 cupcakes
CHOKLADMUFFINS
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
1 dl ekologisk kakao (40 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
2 ekologiska ägg
1 dl strösocker (100 g)
1 dl farinsocker (80 g)
1 dl matolja (80 g)
2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl gräddfil (100 g)
50 g chokladknappar
HALLONBUBS-FROSTING
3 dl ekologisk vispgrädde (300 g)
80 g Hallonskallar från BUBS Godis
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. CHOKLADCUCPAKES. Vispa ägg, strösocker, farinsocker, matolja och vaniljpulver fluffigt i en skål.
3. Vänd ner hälften av äggsmeten och hälften av gräddfilen i mjölblandningen. Tillsätt resten. Rör ner chokladknapparna.
4. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet.
5. Grädda i mitten av ugnen i 19-21 minuter. Låt svalna.
6. HALLONBUBS-FROSTING. Klipp Hallonskallarna i små bitar i en kastrull. Tillsätt vispgrädden. Värm upp på svag värme utan att koka, så godiset smälter. Mixa ev. med en stavmixer och sila blandningen genom en finmaskig sil.
7. Låt svalna i kylskåp. Vispa upp till ett fluff.
8. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen.
Med varma hälsningar
Peter