[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Mina saftiga Chokladcupcakes tillsammans med en god vispad Björnbärspannacotta är inte helt fel! Ett roligt sätt att byta ut den vanliga frostingen på. I receptet använder jag mig av Khoisan Teas ekologiska produkter, samt det vegetabiliska alternativet till gelatin Agar Agar.
Chokladcupcakes med björnbärspannacotta
12 cupcakes
CHOKLADMUFFINS
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
1 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (40 g)
1 tsk bakpulver från Khoisan Tea
1/2 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
2 ekologiska ägg
1 dl strösocker (100 g)
1 dl farinsocker (80 g)
1 dl matolja (80 g)
2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 dl gräddfil (100 g)
50 g chokladknappar
BJÖRNBÄRSPANNACOTTA
250 g frysta björnbär
1/2 tsk Agar Agar från Khoisan Tea
(el. 3 gelatinblad)
5 dl ekologisk vispgrädde (500 g)
1 dl strösocker (100 g)
1 tsk ekologiskt vaniljextrakt från Khoisan Tea
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. CHOKLADMUFFINS: Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och flingsalt i en skål.
3. Vispa ägg, strösocker, farinsocker, matolja och vaniljpulver fluffigt i en skål.
4. Vänd ner hälften av äggsmeten och hälften av gräddfilen i mjölblandningen. Tillsätt resten. Rör ner chokladknapparna.
5. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i 19-21 minuter. Låt svalna.
7. BJÖRNBÄRSPANNACOTTA. Värm upp björnbären i en kastrull. Mixa björnbären till en puré och sila bort kärnor.
8. Värm upp vispgrädden tillsammans med strösocker, vaniljextrakt och Agar Agar (bakar du med gelatinblad, låt de ligga i kallt vatten i 5 minuter, krama ur vattnet och tillsätt bladen i den varma grädden). Låt sjuda 3-4 minuter (för att aktivera Agar Agarn). Rör ner björnbärspurén och häll upp en skål. Täck ytan med plastfolie. Låt stelna i kylen 1-2 timmar.
9. Vispa upp pannacottan, i 5 minuter, när den stelnat. Fyll en spritspåse med valfri tyll med pannacotta. Spritsa pannacottan på muffinsarna. Dekorera med lite fint strössel.
Med varma hälsningar
Peter