Jag har alltid älskat Ben & Jerrys glass, dels Cookie Dough men också Half Baked! Så när man har några browniebitar kvar i kylskåpet kan de lätt användas i en glass! Och glassen är så enkel att göra själv. Jag har samma grundrecept i mina glassrecept, det enda jag byter ut är vissa komponenter för att få fram en ny smak. Du slipper alla konserveringsmedel och emulgeringsmedel som finns i glassen du köper, när du gör glassen själv!
Chokladglass med browniebitar – 2 port.
2 ekologiska ägg
125 g strösocker (1,25 dl)
250 g ekologisk standardmjölk 3% (2,5 dl)
1 vaniljstång
100 g mjölkchoklad
200 g ekologisk vispgrädde (2 dl)
brownies
Gör så här
1. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt för hand.
2. Värm upp mjölken tillsammans med frön från urskrapad vaniljstång. Låt stången följa med.
3. Häll lite i taget av mjölken ner i äggblandningen och vispa hela tiden. Häll tillbaka blandningen till kastrullen. Hacka chokladen.
4. Sjud upp under omröring tills blandningen tjocknat. Tag kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna i rumstemperatur.
5. Rör ner grädden i äggkrämen. Fiska upp vaniljstången.
6. Starta glassmaskinen och häll i glassmeten. Låt maskinen gå tills glassen är i fast konsistens.
7. Servera med färska jordgubbar.
Med varma hälsningar
Peter