Min fudgy och sega brownie med ett täcke av len chokladganache toppad med kokad kolasås, gjord på kondenserad mjölk! En riktig sockerchock som gör sig bäst i kombination med mosade hallon för lite syra. Denna brownie är mäktig, men med mycket smak av choklad och hasselnötter! Ett trevligt bakverk för ett trevligt fikasällskap.
Brownie – 15-20 bitar
250 g mjukt smör
180 g strösocker (2 dl)
200 g farinsocker (2,5 dl)
140 g mörk sirap (1 dl)
4 ekologiska ägg
30 g vetemjöl (0,5 dl)
80 g kakao (2 dl)
1 nypa flingsalt
100 g mjölkchoklad 50%
100 g hasselnötter
Gör så här
1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.
2. Vispa smör, socker och sirap ljust och krämigt.
3. Vispa i ett ägg i taget.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt.
5. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt och vänd ner i smeten.
6. Klä en bakform (20×30 cm) med bakplåtspapper och fyll formen med smet.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 25-30 minuter. Den ska vara kladdig. Låt svalna.
Chokladganache
150 g mörk choklad 50%
200 g ekologisk vispgrädde
Gör så här
1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Täck chokladen med vispgrädden och värm i mikron i c:a 1 minut. Mikra blandningen i 30 sekunder till och låt stå en stund. Rör runt med en slickepott så chokladen löser sig med grädden och blandningen blir slät.
2. Bre ganachen över den svala brownien. Ringla över kolasås (valfritt).
3. Skär kakan i jämnstora bitar.
4. Servera med vispad grädde och mosade hallon!
Med varma hälsningar
Peter
chocolate fudge smore’s brownie | peterbakar.se
[…] brownie” kom när jag funderade på hur jag kunde utveckla mitt recept på Chocolate fudge brownies. Tanken på ett segt marshmallowtäcke kändes som en idé jag bara var tvungen att testa! Jag […]