Vad kan man göra med körsbär? Tar idéerna slut efter att du kommit på ”paj”, kan du alltid blanda ner lite körsbär i dina cupcakes. Har du dessutom en god körsbärslikör hemma kan du ha i lite av det med för att förstärka smaken. De här cupcakesen får ett klassiskt utseende, lite som från en tecknad serie. Otroligt söta! Både för munnen och ögat.
Cherry cupcakes – 12 st.
100 g rumsvarmt smör
135 g strösocker (1,5 dl)
2 ekologiska ägg
180 g vetemjöl (3 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g standardmjölk (1 dl)
6 st. bigarråer
ev. 2 msk körsbärslikör
Frosting
50 g mjukt smör
150 g färskost
180 g florsocker (3 dl)
1 krm vaniljpulver
1 msk citronsaft
12 st. bigarråer
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker ljust och krämigt. Vispa ner ett ägg i taget.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop försiktigt.
4. Rör ner mjölk och ev. körsbärslikör.
5. Fyll 12 st. muffinsformar ungefär hälften med smet (ha formarna gärna i en muffinsplåt för att ge stöd åt muffinsen). Dela bigarråerna på hälften, plocka ur kärnan och stoppa ner en bigarråhalva i varje muffins.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
7. Rör samman alla ingredienserna till frostingen. Låt stå i kylskåpet 20 minuter.
8. Dekorera muffinsen med frostingen. Toppa varje muffins med en bigarrå.
Med varma hälsningar
Peter