Älskade mina Dumlekakor, så jag testade att trycka ner Centerkolor i dem. Jösses vad gott det blev! Det här var inte sista gången jag gör dessa!
Centerkakor
20 kakor
200 g mjukt smör
1 dl strösocker (100 g)
1 tsk ekologiskt vaniljextrakt
3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
20 Centerkolor
20 Noblesse-plattor
1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme.
2. Vispa smör, strösocker och vaniljextrakt ljust och fluffigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och flingsalt i en skål. Vänd ner till smörblandningen.
4. Rulla degen till en längd och dela den i 20 bitar. Rulla bitarna till bollar.
5. Fördela 20 muffinsformar på en plåt. Lägg en boll i varje form och tryck ner en Center i varje boll.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut kakorna och lägg en Noblesse-platta på varje kaka, som får smälta ner över kakan. Låt kakorna svalna.
Med varma hälsningar
Peter