Man får säga vad man vill om pannacottan, men jag tycker att det är en fantastisk nyårsdessert! Den går snabbt att göra och smakerna går att variera. Den här gången har jag smaksatt pannacottan med blåbär och toppar den med krossade pepparkakor och färska amerikanska blåbär!
Blåbärspannacotta – 4 portioner
3 gelatinblad
400 g ekologisk vispgrädde (4 dl)
45 g strösocker (0,5 dl)
1 krm vaniljpulver
100 g frysta blåbär
1 tsk blåbärspulver
amerikanska blåbär
pepparkakor
citronmeliss
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i c:a 5 minuter.
2. Koka upp grädden tillsammans med strösocker, vaniljpulver, blåbär och blåbärspulver. Mixa blandningen med en stavmixer.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma gräddblandningen.
4. Sila gräddblandningen och häll upp i portonsformar. Låt stelna i kylskåp c:a 2 timmar.
5. Dekorera med krossade pepparkakor, blåbär och citronmeliss!
Med varma hälsningar
Peter