blackberry curd

DSC_0472

Den här björnbärscurden gjorde jag en gång när jag var trött på vanliga tårtfyllningar och sökte efter något annorlunda. Jag kom på att jag inte bakat så mycket på björnbär förut och testade ett göra en curd på frysta björnbär. Jag gillar hur smaken kommer fram, men att den fortfarande är lite syrlig. Ska du göra en tårta, cupcakes eller macarons så passar den här curden till allt! En bra variation!Blackberry curd

250 g upptinade frysta björnbär
112,5 g strösocker (1,25 dl)
25 g smör
1 ekologisk citron
2 msk maizena
2 ekologiska äggulor
1 ekologiskt ägg

Gör så här

1. Mixa bären till en puré i en kastrull. Tillsätt strösocker, smör och saften från en halv citron och värm upp så sockret löser sig med vätskan. Sila hallonsåsen till en ny kastrull för att bli av med kärnorna.
2. Blanda ut maizenan med saften från den andra halvan av citronen och rör ner i den varma hallonsåsen. Vispa sönder äggen lite lätt med en gaffel och rör ner i hallonsåsen. Värm upp hallonsåsen på nytt och rör hela tiden tills såsen tjocknat till en curd. Häll upp curden i en skål genom en sil och täck ytan med plastfolie för att undvika att ett skinn bildas. Låt svalna. Häll upp i en destillerad burk och curden håller sig i två veckor.

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.