Ibland måste man lyxa till vardagen en aning! Banan och nutella är så god kombination, och väldigt klassisk, att jag valt att kalla det ”Banella”. De här pannkakorna har samma ursprung som mina amerikanska proteinpannkakor (recept hittar du HÄR!), men jag har bytt ut mjölken till vanlig mjölk och tillsatt banan. Choklad- och bananpannkakor alltså. De är troligen inte så väldigt nyttiga, med tanke på all nutella, men i vissa träningsdieter ingår ju nutella! Man får helt enkelt se det på det sättet, hehe!
Amerikanska banan- och nutella-proteinpannkakor – 8-10 st.
180 g vetemjöl (3 dl)
2 skopor OneCasein Double Chocolate (Fitnessguru)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
2 msk smör
300 g standardmjölk
1 ekologiskt ägg
1 ekologisk banan
nutella
banan
Gör så här
1. Blanda mjöl, kasein, bakpulver och vaniljpulver en bunke. Smält smöret.
2. Häll mjölken och smöret i mjölblandningen och blanda ordentligt. Tillsätt ägget och blanda till en jämn smet. Hacka bananen och vänd ner i smeten.
3. Stek i stekpanna på hög värme (pannkakorna reser sig på grund av bakpulvret och du ser små luftblåsor) och vänd efter c:a 1 minut.
4. Servera till nutella och skivad banan!
Med varma hälsningar
Peter