Det rosa temat fortsätter i mina bakverk denna månaden. Här bjuder jag på hälsosamma aprikos- och hallonbollar rullade i kokos! Kombinationen av aprikos och hallon är otroligt god, med en liten smakbrytare av vanilj. Denna konfektyr går dessutom otroligt snabbt att göra och allt du behöver är en matberedare! Skulle smeten bli lite för lös är det bara att tillsätta lite mandelmjöl.
Aprikos- och hallonbollar – 30 st.
130 g sötmandel (2 dl)
200 g torkade aprikoser
2 tsk flytande honung
2 krm vaniljpulver
50 g färska hallon
kokos att rulla konfektyren i
Gör så här
1. Mixa mandlarna fint i en matberedare.
2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn smet (blir smeten för fuktig, tillsätt lite mandelmjöl).
3. Forma smeten till små bollar och rulla dem i kokos.
4. Servera aprikos- och hallonbollarna kylda. Låt det smaka!
Med varma hälsningar
Peter
Hej!
Dina bakver ser fantastiska ut. Min fråga handlar dock om den rosa skålen på bilden. Vart hittar man den?
Med vänliga hälsningar
/Anna
Hej Anna!
Den rosa skålen är från Gerbera, så du hittar den hos din Gerberaåterförsäljare, typ Cervera 🙂
Hälsningar
Peter