[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Det här kan vara det bästa jag har gjort på länge! Jag försöker att äta mindre socker under veckorna, har ett stort begär av choklad och har kunnat äta flera chokladkakor mitt i veckan. Men det dessa äppelchips är det nu slut på det! Det är så enkelt och det sköter sig självt! Det enda du behöver göra är att öppna ugnsluckan emellanåt för att släppa ut all fukt som bildas. Jag har använt mig av malen kanel och malen ingefära från Khoisan Tea, som har ekologiska produkter och med så mycket smak!
Äppelchips
4-5 normalstora äpplen (helst ekologiska)
2 tsk malen ekologisk ingefära från Khoisan Tea
2 tsk malen ekologisk kanel från Khoisan Tea
1. Värm ugnen till 100 grader varmluft (för att kunna köra flera plåtar samtidigt, annars samma gradantal men endast en plåt i taget).
2. Skiva äpplena tunt och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Blanda malen ingefära med malen kanel i en skål och pudra över äpplena.
4. Torka i ugnen i c:a 4 timmar. Öppna luckan då och då för att släppa ut fukt.
5. Förvara i en tättslutande burk.
Med varma hälsningar
Peter