Jag står inte bara i köket och bakar kakor och tårtor. Jag kan även skapa andra ätbara skapelser. Denna gången blev det amerikanska pannkakor fyllda med protein. Jag tränar fyra gånger i veckan styrketräning och behöver få i mig protein. Att baka på protein var något nytt för mig för ett par månader sedan, men nu använder jag det ganska ofta. Det är ett effektivt sätt att få i sig protein mellan eller efter träning, samt innan läggdags. Dessa amerikanska pannkakor har jag bakat på ett Kasein från Fitnessguru som heter OneCasein Double Chocolate. Det ger pannkakorna en god chokladsmak. Pannkakorna innehåller dessutom inget socker, utan får naturlig sötma från hasselnötsmjölken. Den lilla mängden smör kan bytas ut till kokosolja om så önskas, men jag gillar smör (!) och kan därmed inte vara utan den lilla mängden. Stek pannkakorna i en crêpespanna i teflon så slipper du tillsätta fett. Sen att jag äter pannkakorna med hallon och chokladsås, det är en annan sak!
Amerikanska proteinpannkakor – 8-10 st.
180 g vetemjöl (3 dl)
2 skopor OneCasein Double Chocolate (Fitnessguru)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
2 msk smör
3 dl hasselnötsmjölk
1 ekologiskt ägg
Gör så här
1. Blanda mjöl, kasein, bakpulver och vaniljpulver en bunke. Smält smöret.
2. Häll mjölken och smöret i mjölblandningen och blanda ordentligt. Tillsätt ägget och blanda till en jämn smet.
3. Stek i stekpanna på hög värme (pannkakorna reser sig på grund av bakpulvret) och vänd efter c:a 1 minut.
4. Servera till valfri sylt, glass eller grädde.
Med varma hälsningar
Peter
banella pancakes – Peter bakar
[…] De här pannkakorna har samma ursprung som mina amerikanska proteinpannkakor (recept hittar du HÄR!), men jag har bytt ut mjölken till vanlig mjölk och tillsatt banan. Choklad- och bananpannkakor […]