[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Nu har bakningen blivit ännu enklare för den som är allergisk mot ägg, eller som väljer att avstå från ägg i bakning. Khoisan Teas ekologiska äggersättare är inte bara vegansk utan även glutenfri och ersätter ägg i dina bakverk. 1 msk äggersättning + 30 ml vatten ersätter ett helt ägg. Blanda samman ersättningen med vattnet, låt det svälla 5 minuter, rör sedan ner det i smeten.
Den här kladdkakan är därmed helt äggfri och får samma kladdiga konsistens som vilken kladdkaka som helst!
Kladdkaka
8-12 bitar
3 msk Khoisan Tea ekologisk äggersättning
90 ml kallt vatten
2 dl strösocker (200 g)
1 dl farinsocker (80 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (120 g)
1 dl Khoisan Tea ekologisk kakao (40 g)
75 g smör
1/2 dl rapsolja (45 g)
1. Värm ugnen till 150 grader, varmluftsfunktion.
2. Blanda äggersättningen med vattnet i en bunke. Låt svälla i 5 minuter. Tillsätt strösocker och farinsocker och blanda med äggersättningen.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Häll oljan i smöret för att få ner temperaturen. Tillsätt mjölblandningen och smöret i smeten. Blanda med en visp eller slickepott.
4. Häll upp smeten i en bakform med avtagbar form (á 22 cm i diameter), klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna.
Med varma hälsningar
Peter
Blev katastrofalt! Vet inte vad jag gjorde för fel men det flyter ett tjockt lager fett ovanpå kakan och den blev inte tillräckligt fast att skära i trots att jag hade den inne i 35 min istället för 20….
Hej Fanny,
Vad tråkigt att höra att det inte gick vägen med kladdkakan… kan det vara så att smöret och oljan inte gick in i smeten ordentligt? Det varma vädret kan också ha en påverkan på bakningen, om det är så att fettet separerar från smeten.
Mvh
Peter