[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Nu har bakningen blivit ännu enklare för den som är allergisk mot ägg, eller som väljer att avstå från ägg i bakning. Khoisan Teas ekologiska äggersättare är inte bara vegansk utan även glutenfri och ersätter ägg i dina bakverk. 1 msk äggersättning + 30 ml vatten ersätter ett helt ägg. Blanda samman ersättningen med vattnet, låt det svälla 5 minuter, rör sedan ner det i smeten.
Den här kladdkakan är därmed helt äggfri och får samma kladdiga konsistens som vilken kladdkaka som helst!
Kladdkaka
8-12 bitar
3 msk Khoisan Tea ekologisk äggersättning
90 ml kallt vatten
2 dl strösocker (200 g)
1 dl farinsocker (80 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (120 g)
1 dl Khoisan Tea ekologisk kakao (40 g)
75 g smör
1/2 dl rapsolja (45 g)
1. Värm ugnen till 150 grader, varmluftsfunktion.
2. Blanda äggersättningen med vattnet i en bunke. Låt svälla i 5 minuter. Tillsätt strösocker och farinsocker och blanda med äggersättningen.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Häll oljan i smöret för att få ner temperaturen. Tillsätt mjölblandningen och smöret i smeten. Blanda med en visp eller slickepott.
4. Häll upp smeten i en bakform med avtagbar form (á 22 cm i diameter), klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna.
Med varma hälsningar
Peter