Mina Chokladkolasnittar är i sig otroligt goda, men genom att lägga lite After Eight på degen som fick smälta ner i kakan blev de ännu godare! Seg i mitten och knaprig i kanterna, med en härlig smak av After Eight.
After Eight-snittar
30 kakor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker (100 g)
2 msk mörk sirap
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl (120 g)
2 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa flingsalt
12-16 After Eightplattor
1. Värm ugnen till 200 grader över- och undervärme.
2. Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt sirapen och vaniljpulvret.
3. Blanda bikarbonat, kakao och vetemjöl i en skål och rör ner i smeten tillsammans med saltet.
4. Forma degen till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dela After Eightplattorna på mitten och tryck ner dem i längderna.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10 minuter. Skär längderna diagonalt till snittar medan de är varma. Låt sedan svalna.
Med varma hälsningar
Peter