toffee confectionary

DSC_0676

Ibland får jag lite ingredienser kvar från olika bakverk. Den här gången hade jag en skål med lite kolasås kvar från en burk med kondenserad mjölk som jag kokat till en kolasås. Smaken av den kolasåsen är som toffee, vilket fick bli en viktig ingrediens i dessa Toffebollar!

Toffeebollar – c:a 20 st.

50 kallt smör
45 g ljust muscovadoråsocker (0,5 dl)
1 krm vaniljpulver
1 nypa flingsalt
3 tsk kakao
122,5 g havregryn (3,5 dl)
4 msk kolasås

kokos att rulla bollarna i

Gör så här

1. Kör smör, muscovadoråsocker, vaniljpulver, flingsalt och kakaon i en matberedare. Tillsätt havregryn och kolasås.
2. Forma smeten till bollar och rulla dem i kokos.
3. Servera kylskåpskalla!

DSC_0678

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.