swiss milk chocolate meringue

DSC_0460

En variant av schweizisk maräng! Den här marängen är fylld med mjölkchoklad som smälts och blandas i marängen innan gräddning. Supergott!

Swiss milk chocolate meringue

en sats Swiss meringue – grundrecept
100 g mjölkchoklad

Gör så här

1. Värm ugnen till 130 grader varmluft.
2. Gör den schweiziska marängen enlig grundreceptet.
3. Smält mjölkchokladen över vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten). Vänd ner den smälta chokladen.
4. Klicka ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen i 1 timme tills marängerna torkat.
6. Marängerna kan med fördel serveras med vispad grädde.

DSC_0462

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.