swiss meringue – grundrecept

DSC_0457

Schweizisk maräng är ett otroligt recept där användningsområdena går att variera varje gång. Baka marängen i ugnen, bränn av den på en tårta eller cupcake, eller använd den till citronmarängpajen. Smaksättningen går även den att variera, allt från choklad till olika essenser! Men här följer ett grundrecept att utgå ifrån:

Schweizisk maräng

6 ekologiska äggvitor
315 g strösocker (3,5 dl)
saft från en halv ekologisk citron

Gör så här

1. Vispa upp äggvitorna tillsammans med strösocker och citronsaft i en rostfri bunke över vattenbad (över en kastrull med kokande vatten). Vispa med en ballongvisp tills sockerkristallerna löst sig (blandningen ska vara mellan 55 och 60 grader).
2. Tag bunken från vattenbadet och vispa med elvisp, eller i kökassistent, tills marängen är sval.
3. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 1 timme på 130 grader varmluft, eller bred på ett bakverk och bränn av med brännare.

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  1. […] 1. Dela tårtbottnen i fyra delar. Bred ett lager limecurd på första lagret. Kiwisylt på det andra lagret. Ett till lager limecurd på tredje lagret och avsluta med det sista lagret botten. 2. Klä in tårtan med marängsmörkrämen. Jag har använt en tårtkam för att få till ränderna på sidorna, men det går att skapa fritt! 3. Toppa tårtan med massor av limeklyftor, kiwi och minimaränger. Jag har ett lager med schweizisk maräng i en burk i köket, som är roligt att dekorera med! Recept på schweizisk maräng hittar du HÄR! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.