strawberry bisquits

DSC_0536

Klassiska biskvier med jordgubbssmak! Jordgubbspurén i biskvierna gör dem fräscha med lite extra syra. Den vita chokladen har jag färgat röd för att ge biskvierna ett färggrant utseende, samt toppat med små jordgubbsklyftor!

Biskvibottnar – 40 st.

2 ekologiska äggvitor
300 g mandelmassa
135 g strösocker (1,5 dl)

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Mixa mandelmassan tillsammans med strösockret i en matberedare. Tillsätt en äggvita i taget och mixa till en smidig smet.
3. Spritsa 5 cm stora cirklar på bakplåtspapper.
4. Grädda mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Låt svalna.

Jordgubbsfyllning

300 g mjukt smör
210 g florsocker (3,5 dl)
2 tsk vaniljextrakt
2 msk citronsaft
100 g jordgubbar (mixade till en puré)
jordgubbsessens

400 g vit choklad
röd färgpasta
delade jordgubbar

Gör så här

1. Vispa smöret ljust och fluffigt i köksassistent i c:a 5 minuter. Tar inte vispen ända ner i botten kan du behöva blanda runt med en slickepott och vispa lite till.
2. Sikta ner florsocker och vispa fluffigt. Tillsätt vaniljessens, citronsaft, puré och essens.
3. Bre smörkrämen på biskvibottnarna och ställ in i kylen en halvtimme innan de doppas i choklad.
4. Smält chokladen över vattenbad. Färga chokladen med färgpasta.
5. Doppa biskvierna i chokladen genom att spetsa dem på en knivsspets och doppa i chokladen. Lägg en jordgubbsbit på biskvin. Låt stelna.

DSC_0537

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Pia

    Hej Peter,
    Underbara recept o bilder du har😊Följde dig under Hela🇸🇪 bakar med👍
    Undrar hur många cm stora du gör biskvibottnarna då receptet anger att det blir 40 st? Och kan man använda frusta men upptinade jordgubbar i detta och andra av dina recept du har på bloggen?
    Hälsningar Pia

    • Hej Pia,
      Tack för din respons! Roligt att du gillar recepten 🙂
      När jag gör biskvier brukar jag göra dem c:a 5 cm stora i diameter. När det kommer till frusna jordgubbar brukar de vätska till sig när man tar upp dem och då de ska ner i en smörkräm i det här receptet (och andra smörkrämer på bloggen) finns risken att den kan skära sig lite. Jag föredrar färska till detta recept, men varför inte testa med en liten del frusna jordgubbar i en del av smörkrämen? Se till att de får rinna av innan de mixas 🙂 Annars går frusna jordgubbar utmärkt att baka på!
      Med varma hälsningar
      Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.