rosiga apelsinkakor

IMG_2737Foto: TV4

I tredje avsnittet av Hela Sverige bakar, bakar jag en mör apelsinkaka. Dessa rosiga apelsinkakor är ett recept jag tagit fram efter att ha testat i flera omgångar att göra Melting moments. Till slut lyckades jag få ihop en smet som gick att spritsa och därefter blev det många rosor på kakfatet. Inför det tredje avsnittet av Hela Sverige bakar provade jag att baka kakorna med skal från apelsin för att få en ny intressant smak på kakorna. Kakorna är otroligt möra och smälter i munnen!

Rosiga apelsinkakor – 20 st.

200 g mjukt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 ekologisk apelsin

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Vispa smör och vaniljsocker ljust och fluffigt.
3. Blanda florsocker, bakpulver, vetemjöl och rivet skal från apelsinen i en skål och tillsätt i smörblandningen. Vispa till en jämn smet.
4. Fyll en spritspåse, med rostyll, med smet och spritsa ut c:a 20 rosor på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 15-20 minuter eller tills kakorna får en lätt gyllene färg. Låt svalna.
6. Bjud in till kakfest!

Med varma hälsningar

Peter

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.