pridesnurror

DSC_0072

In the name of love! Mina fina pridesnurror som representeras i det tredje avsnittet av Hela Sverige Bakar. I temat Småkakor gör jag en färgglad kaka med smak av vanilj och citron som står för gränslös kärlek, öppenhet och acceptans. Jag gillar att man kan använda bakning som ett hantverk för att göra ett ”statement” eller ta frågor vidare till nästa nivå. De här kakorna betyder mycket för mig personligen och framförallt färgerna. Jag verkligen älskar att göra den här kakan och för mig är detta min första års ”pride-kaka” och det var även första året i år som jag besökte Pride i Stockholm i somras. Att jag bakade dessa kakor i programmet gjorde jag för att visa vem jag är som person, min personlighet och att ta ett steg vidare på min personliga resa.

Jag kom ut som gay förra året inför min familj och mina vänner och livet har sedan dess varit fantastiskt och underbart! Precis som för många andra, släpptes en stor sten från axlarna och jag hade äntligen accepterat mig själv för den jag är. Reaktionerna var positiva från människorna i min omgivning och idag är jag en helt annan person är vad jag tidigare var. Jag är modigare, gladare, lyckligare och mer nöjd med min tillvaro och mitt liv. Hade jag inte tagit det beslutet hade jag aldrig vågat söka till Hela Sverige bakar. Jag var inte beredd på att jag skulle komma ut i programmet under avsnittet Mjuka kakor, men när Tilde frågade mig om min personliga resa kom det så naturligt att jag berättade om min egna process. Jag är idag otroligt glad att jag tog det ytterligare steget och jag hoppas att jag kan inspirera andra människor, som känner sig ensamma/vilsna/osäkra/gömda, att ta steget att hitta sig själv och acceptera sig själv för den man är. Livet är alldeles för kort för att dölja sitt riktiga jag. Jag har lärt mig det nu och jag lever mitt liv till det yttersta idag och jag har aldrig mått bättre!

Jag är otroligt tacksam för de öppna människor jag har runt omkring mig och alla nya vänner jag skaffat mig de senaste åren! Framförallt tack till de andra deltagarna i programmet, då de haft en stor roll i min resa att hitta mig själv det här året och accepterade mig för den jag är! All kärlek till er alla!

Pridesnurror – 30 st.

3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ekologisk citron
200 g kallt tärnat smör
1 ekologisk äggula
röd pastafärg
orange pastafärg
gul pastafärg
grön pastafärg
blå pastafärg
violett pastafärg

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och rivet skal från en citron i en matberedare. Tillsätt tärnat smör och mixa till en grynig massa och tillsätt äggulan. Mixa tills degen går ihop.
3. Dela degen i sex lika stora delar och färga varje del i sex olika färger med färgpastorna (röd, orange, gul, grön, blå och violett). Kavla ut eller tryck ut den röda degen till en avlång rektangel (c:a 3×20 cm) på en plastfolie. Gör likadant med de andra degarna (ordningen: röd, orange, gul, grön, blå och violett) och försök lägga dem ovanpå varandra, med ett litet utrymme kvar på långsidan (tänk som en trappa, man ska se c:a 5 mm av varje färg ovanifrån).
4. Rulla ihop degarna till en jämn rulle. Plasta in och låt vila i kylen c:a 30 minuter.
5. Ta ut degen ur kylen och dra av plastfolien och dela degrullen i c:a 20-30 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i c:a 20-25 minuter. Låt svalna.
6. Fika med kärlek!

DSC_0069

DSC_0067

Kärlek till alla.

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.