pink raspberry bisquits

DSC_0530

Oktober är här! I oktober planerar jag att baka flera bakverk i färgen rosa och tillägna många av bakverken till Rosa bandets insamling för cancerforskning. Här bjuder jag på mina Rosa bandet biskvier med smak av hallon! Jag önskar jag kunde göra fler välgörande ändamål, gör inte ni?

Biskvibottnar – 40 st.

2 ekologiska äggvitor
300 g mandelmassa
135 g strösocker (1,5 dl)

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Mixa mandelmassan tillsammans med strösockret i en matberedare. Tillsätt en äggvita i taget och mixa till en smidig smet.
3. Spritsa 5 cm stora cirklar på bakplåtspapper.
4. Grädda mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Låt svalna.

Hallonfyllning

300 g mjukt smör
210 g florsocker (3,5 dl)
2 tsk vaniljextrakt
2 msk citronsaft
100 g hallon (mixade till en puré)

400 g vit choklad
rosa färgpasta
färska hallon

Gör så här

1. Vispa smöret ljust och fluffigt i köksassistent i c:a 5 minuter. Tar inte vispen ända ner i botten kan du behöva blanda runt med en slickepott och vispa lite till.
2. Sikta ner florsocker och vispa fluffigt. Tillsätt vaniljessens, citronsaft och hallonpuré.
3. Bre smörkrämen på biskvibottnarna och ställ in i kylen en halvtimme innan de doppas i choklad.
4. Smält chokladen över vattenbad. Färga chokladen med färgpasta.
5. Doppa biskvierna i chokladen genom att spetsa dem på en knivsspets och doppa i chokladen. Lägg ett hallon på toppen av biskvin. Låt stelna.

DSC_0532

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.