pineapple and mint compote

DSC_0619

Denna kompott är lite ovanlig. Jag funderade en dag på vad jag skulle kunna göra på ananas och ha i en tårta. Istället för att bara krossa den och ha som lager, kokade jag en kompott på den tillsammans med mynta. En väldigt karibisk smak som är lite annorlunda, men som tillför något intressant i en tårta.

Ananaskompott

250 g färsk ananas (skalad och rensad)
150 g syltsocker
1 knippe ekologisk mynta

Gör så här

1. Skär ananasen i småbitar (ju mindre desto snabbare koktid).
2. Koka upp tillsammans med syltsocker och grovhackad mynta. Ananasen kommer utsöndra vätska, men är kompotten för torr till en början kan man tillsätta lite vatten.
3. Koka i c:a 5 minuter så ananasen är lite mjuk.
4. Häll upp i en destillerad burk och låt svalna. Kompotten håller sig i kylen i c:a 2 veckor.

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.