mini-lemon meringue pie

DSC_0089

Här kommer en annan version på citronmarängpaj som jag skrev om tidigare i veckan. I det tidigare inlägget pratade jag om hur mycket man kan variera ett bakverk i olika utföranden och framförallt paj är ett sådant baklverk! Paj i olika storlekar till olika tillfällen är alltid uppskattat och nyskapande. Allt från en stor paj till släktträffen, portionspajerna till kompismyset, till munsbitarna för mingelpartyt. Dessa pajer är dessutom snabba att göra, innehåller endast tre komponenter och kan förberedas dagen innan fram tills marängen ska på.

Pajer kan dessutom varieras i utseende beroende på hur du väljer att spritsa ev. topping, som italiensk maräng. Samt vilken form pajerna görs i. I skrivande stund har jag förberett små pajskal som jag ska fylla med någon form av chokladkräm och kanske toppas med grädde. Det finns så många olika smaker som kan komma fram genom en paj!

DSC_0091

DSC_0092

DSC_0093

Små munsbitar!

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.