milk chocolate fudge

DSC_0196

Choklad och salt. Kan det vara en av de godaste smakkombinationerna nånsin? Jag gillar det i alla fall och tänkte testa det i denna fudge! Fudgen blir väldigt len och flingsaltet bryter av smakerna på ett gott vis.

Mjölkchoklad-fudge

200 g ekologisk vispgrädde (2 dl)
145 g strösocker (1,5 dl)
70 g ljus sirap (0,5 dl)
1 krm vaniljpulver
1,5 msk glykossirap
50 g finhackad mjölkchoklad
25 g mjukt smör

flingsalt till dekoration

Gör så här

1. Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljpulver till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Tag kastrullen från plattan.
2. Tillsätt glykossirap, hackad choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Låt stelna i rumstemperatur.
3. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!

DSC_0197

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.