messy texas fudge cake

DSC_0010

På mitt jobb har jag fantastiska kollegor, som då och då får smaka på en del nya bakverk jag experimenterat fram. Min underbara kollega och vän Sara är en choco-holic, hon verkligen älskar choklad och kladdkaka. Tyvärr har hon bestämt sig för att ge sig ut på nya äventyr och studera och kommer därmed inte kunna smaka mina bakverk i samma utsträckning. På hennes sista dag på jobbet bakade jag därmed denna chokladmastiga tårta till henne med extra mycket av extra allt! Den är kladdig, chokladig, vacker och lite av det lilla extra, precis som Sara är (bortsett det kladdiga hehe).

Vill du prova att baka denna tårta, kommer receptet här!

Chokladbottnar

4 ekologiska ägg
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk lakritspulver
1 nypa flingsalt
½ dl rapsolja
svart hushållsfärg

Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
3. Banda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt till en jämn smet.
4. Vänd ner matoljan och hushållsfärgen.
5. Klä bottnarna av tårtformarna (två st. á 18 cm) med bakplåtspapper och fyll formarna med smet.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna upp och ned på galler.
7. Dela bottnarna på mitten så du får 4 bottnar.

 

Chocolate Cream

60 g smör
1 ½ dl strösocker
1 3/4 dl kakao
1 stor nypa flingsalt
3/4 dl vispgrädde
½ dl gräddfil
1 tsk vaniljextrakt

Gör så här
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Rör i strösocker och siktad kakao med en träsked. Tillsätt salt och rör tills allt är blandat. Smeten kommer vara tjock och grynig.
2. Tillsätt vispgrädden och gräddfilen och rör tills allt är blandat (använd en ballongvisp för att vispa ut klumparna). Värm upp frostingen och låt sjuda c:a 5 minuter. Tag kastrullen från plattan och tillsätt vaniljextraktet, blanda. Häll upp frostingen i en värmetålig skål, plasta in och låt svalna i kylskåp 3 timmar.

 

Sätta ihop tårtan

kolasås
vit chokladsås
färska hallon
marshmallows

pelargoner

Gör så här
1. Varva botten, chocolate Cream, kolasås och vit chokladsås. Toppa tårtan med chocolate cream och garnera med färska hallon, marshmallows och pelargoner. Ev. lite utstansad marsipan om du har över.
2. Hugg in!
DSC_0017

Marshmallowsarna brände jag av med min brännare och hallonen gav jag en touch av gold dust!

Med varma hälsningar

Peter
Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  1. Sara

    Tack för den fantastiskt vackra och godaste tårta jag någonsin ätit! När man får känslan av att man aldrig vill att tårtan ska ta slut har man verkligen lyckats med smaksättningen av tårtan!! Jag imponeras av dina fantastiska verk och kommer följa din blogg och dregla över dina kommande bakverk! Tack ännu en gäng för att just du är DU och jag glädjs av våran vänskap !!❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.