meringue ghosts

DSC_0705

Lagom till Halloween! Här kommer ett snabbt och enkelt Halloweenbakverk: marängspöken! Det kryllar av spöken nu på Instagram och Facebook, så här kommer mitt bidrag! Mina spöken är gjorda på schweizisk maräng som jag har spritsat som spöken. När de sedan svalnat har jag målat ögon och mun med svart färgpasta. Dessa spöken fick följa med mig på höstens föräldramöte!

Marängspöken

Receptet på schweizisk maräng hittar du HÄR!

svart färgpasta

Gör så här

1. Gör marängen enligt grundreceptet.
2. Värm ugnen till 130 grader varmluft.
3. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa små spöken på bakplåtspapper.
4. Grädda i ugnen i c:a 1 timme. Låt torka i ugnen under natten. Dekorera med svart färgpasta.

DSC_0706

DSC_0704– Buu!

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Lenkan

    Jag gjorde som dessa, men mina blev ljusbruna och smakar lite bränt…hur lyckas du få dina spöken så vita?

    • Hej!
      Hmm, ibland bränner ugnar lite olika så det kan vara att du haft en för varm ugn. Prova lägre temperatur nästa gång. Eller så kanske marängerna suttit inne lite för länge 🙂 Känn på marängerna under gräddningen, lossnar dem från bakplåtspapperet och känns lätta? Då är de klara 🙂
      Hälsningar
      Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.