melting moments

DSC_0391

Denna möra och spröda kaka är otroligt god och uppskattad på kakfatet! Den är som en macaron, fast det är en småkaka. Små kakor kombineras ihop med ett lager sylt och i vanliga fall ett lager smörkräm, men här har jag använt mig av en vaniljkräm istället. Fyllningarna kan varieras fritt och här nedan följer grundreceptet till småkakorna (som dessutom kan serveras som de är).

Melting moments – 10-12 st.

200 g mjukt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Vispa smör och vaniljsocker ljust och fluffigt.
3. Blanda florsocker, bakpulver och vetemjöl i en skål och tillsätt i smörblandningen. Vispa till en jämn smet.
4. Fyll en spritspåse, med rundad- eller rostyll, med smet och spritsa ut c:a 20 kakor på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 15-20 minuter eller tills kakorna får en lätt gyllene färg. Låt svalna.
6. Fyll kakorna med två valfria fyllningar som en macaron, genom att lägga fyllningar mellan två kakor.
7. Bjud in nära och kära på fika med det finaste porslinet! Glöm inte pelargonerna!

DSC_0393

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.