licorice fudge

DSC_0161

Lakrits… Mmm, LAKRITS! Inte hade jag en aning om att man kunde göra julgodis på lakritssirap? Men tydligen går det! Det blir en otroligt tydlig smak av lakrits på den här fudgen och konsistensen blir väldigt len. Det här blir årets nykomling på mitt julfirande.

Lakritsfudge

200 g ekologisk vispgrädde (2 dl)
145 g strösocker (1,5 dl)
70 g lakritssirap (0,5 dl)
1 krm vaniljpulver
1,5 msk glykossirap
50 g finhackad mörk choklad
25 g mjukt smör
svart karamellfärg

Gör så här

1. Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljpulver till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Tag kastrullen från plattan.
2. Tillsätt glykossirap, hackad choklad, smör och karamellfärg och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (10×20) eller använd gjutblock i silikon. Låt stelna i rumstemperatur.
3. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!

DSC_0163

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.