lemon curd

DSC_0736

Bland den godaste av curder! Så klassisk och så god att den alltid fungerar i alla tänkbara bakverk. Ha curden som fyllning i en tårta, en bakelse eller som smaksättning i en smörkräm. Eller ät den som den är..! Med bra äggulor blir den dessutom såhär fantastiskt gul!

Lemon curd

3 ekologiska citroner
180 g strösocker (2 dl)
25 g mjukt smör
1 msk maizena
1 ekologiskt ägg
2 ekologiska äggulor (36 g)

Gör så här

1. Riv det yttersta av skalen på citronerna och pressa saften ur två av dem i en kastrull. Tillsätt strösocker och smör och sjud upp så sockret löst sig.
2. Sila saftblandningen för att bli av med skalen. Häll tillbaka i kastrullen.
3. Pressa den sista citronen i en skål och blanda ut maizenan. Tillsätt i den varma blandningen och rör om.
4. Vispa upp äggen lite lätt i en skål och rör ner i saftblandningen.
5. Sjud upp blandningen igen och rör tills krämen tjocknat. Häll upp krämen i en destillerad burk. Låt svalna. Curden håller sig i kylen i c:a 2 veckor.

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  1. […] Vad skriker inte mer påsk än en riktigt gul och god lemon curd på ekologiska ägg från glada hönor? Det här nog den godaste krämen någonsin tror jag, som funkar till allt: tårtor, cupcakes, pajer. You name it! Själv kan jag sitta och äta den direkt ur skålen. Receptet på min Lemon curd hittar du HÄR! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.