lemon bisquits

DSC_0533

Klassiska biskvier med citronsmak. Biskvierna doppade jag i vit choklad och strödde över lite strimlat citronskal. Citronerna är självklart ekologiska!

Biskvibottnar – 40 st.

2 ekologiska äggvitor
300 g mandelmassa
135 g strösocker (1,5 dl)

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Mixa mandelmassan tillsammans med strösockret i en matberedare. Tillsätt en äggvita i taget och mixa till en smidig smet.
3. Spritsa 5 cm stora cirklar på bakplåtspapper.
4. Grädda mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Låt svalna.

Citronfyllning

300 g mjukt smör
210 g florsocker (3,5 dl)
2 tsk vaniljextrakt
2 msk citronsaft
skal från en ekologisk citron

400 g vit choklad
strimlat skal från en ekologisk citron

Gör så här

1. Vispa smöret ljust och fluffigt i köksassistent i c:a 5 minuter. Tar inte vispen ända ner i botten kan du behöva blanda runt med en slickepott och vispa lite till.
2. Sikta ner florsocker och vispa fluffigt. Tillsätt vaniljessens, citronsaft och citronskal.
3. Bre smörkrämen på biskvibottnarna och ställ in i kylen en halvtimme innan de doppas i choklad.
4. Smält chokladen över vattenbad.
5. Doppa biskvierna i chokladen genom att spetsa dem på en knivsspets och doppa i chokladen. Strö över strimlat citronskal. Låt stelna.

DSC_0535

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.