kladdkaka med nutella

DSC_0718

Den 7 november vad det kladdkakans dag! Det firades såklart med: en kladdkaka! Min kladdkaka är extra seg och dessutom toppad med nutella! Kan det bli godare? Pudra lite florsocker på toppen och servera till mosade hallon och vaniljglass!

Kladdkaka med nutella

2 ekologiska ägg
135 g strösocker (1,5 dl)
180 g farinsocker (2 dl)
75 g mjukt smör
150 g vetemjöl (2,5 dl)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
45 g matolja (0,5 dl)
100 g nutella

Gör så här
1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
3. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd ihop med äggsmeten. Vänd sist ner rapsoljan.
5. Smörj och mjöla en form (24 cm) och häll i smeten.
6. Värm nutellan snabbt i mikron så den blir rinnig och ringla över kladdkakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna.
8. Pudra med florsocker och servera med mosade hallon och vaniljglass!

DSC_0719

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.