kiwi and lemon jam

DSC_0618

Hmm… tänkte jag. Vad kan man göra på kiwi? Jo men en sylt borde väl fungera? Genom att tillsätta lite citron bryts den söta kiwismaken av med lite syra som gör den ganska intressant. Sylten fungerar bra att ha som fyllning i tårtor eller till ex. crepes.

Kiwisylt

250 g skalad kiwi
1 ekologisk citron
150 g syltsocker

Gör så här

1. Tärna kiwin och lägg i en kastrull tillsammans med strimlat citronskal och syltsocker.
2. Koka sylten på medelhög värme i c:a 5-10 minuter tills sylten tjocknat något. Häll upp i en destillerad burk. Sylten håller sig c:a 3 veckor i kylskåp.

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.