Jordgubbar till julen? Absolut säger jag! Frystorkade jordgubbar blir allt vanligare i livsmedelsaffärerna nu och då kan man passa på att göra lite jordgubbstryfflar.
Saffranstryfflar
200 g vit choklad
100 g ekologisk vispgrädde (1 dl)
1 msk frystorkade jordgubbar
några droppar jordgubbsarom
1 tsk honung
mortlade frystorkade jordgubbar blandat med florsocker att rulla tryfflarna i
Gör så här
1. Hacka chokladen fint. Lägg i en skål.
2. Häll grädden i en kastrull tillsammans med honung, frystorkade jordgubbar och jordgubbsarom. Sjud upp (det får inte koka).
3. Häll den varma grädden på den finhackade chokladen och låt stå 30 sekunder. Rör sedan blandningen till en jämn tryffel (ställ skålen ev. i mikron 10 sekunder på full effekt om den inte blir jämn). Låt stå i kylskåp 1-2 timmar.
4. Forma tryffeln till bollar och rulla sedan i florsockerblandningen. Förvara i kylskåp och ta fram 15 minuter innan servering.
Med varma hälsningar
Peter