hallonremmar

DSC_0114

Geléhallon och hallonremmar… Samma recept men två olika upplevelser! Ni vet såna där remmar man kan köpa i godisdisken? Det här är BÄTTRE än det! Ren hallonsmak och väldigt enkelt att göra. Enklare än geléhallonen, då smeten i detta recept breds ut på ett bakplåtspapper eller hälls upp i ett gjutblock.

Hallonremmar

225 g strösocker (2,5 dl)
100 g vatten (1 dl)
75 g glukossirap (0,5 dl)
225 g frysta hallon
12 st. gelatinblad
1 tsk citronsyra

strösocker att doppa remmarna i

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Koka strösocker, vatten och glukossirap i en kastrull till 150 grader. Värm under tiden hallonen i en kastrull och mixa till en puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
3. Tillsätt purén till sockerlösningen och värm upp på nytt till 125 grader.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt tillsammans med citronsyran i kastrullen. Rör om väl.
5. Häll upp hallonsmeten på bakplåtspapper eller i gjutblock låt stå i rumstemperatur i c:a 1 dygn.
6. Skär godiset i remmar och doppa dem i strösocker! Rulla ihop remmarna.

DSC_0113

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.